Към съдържанието

юли 12, 2016

Casio създаде една много интересна лимитирана серия часовник в своята известна Casio G-Shock колекция от здрави часовници. Новият екземпляр е с наименование MRG G1000RT и представлява една много интересна комбинация от модерни технологии и традиционна японска изработка. Той има тяло, направено от рекристализирана титаново базирана сплав, която се обработва с традиционната техника. Тази характерна процедура първоначално е използвана в създаването на самурайски мечове и придава на часовника много елегантен и различен външен вид. Що се отнася до съвременните характеристики, има няколко, които могат да бъдат забелязани. Най-вече, часовникът е изключително прецизен, тъй като получава два вида сигнал – радио и GPS сигнали, които коригират часа. Той също така се захранва със слънчева енергия. Този изключително интересен часовник е изработен в лимитирана серия от само 100 броя, а цената му е около $ 6950.
Може да се каже, че този нов модел е нещо, което не виждаме често, особено като се има предвид кой го е направил. Този вид екстравагантност рядко се вижда в продуктите Casio, които са насочени почти изцяло за масовия потребител. Така MRG G1000RT наистина идва като много приятна изненада от японския производител. Часовникът е с изключително интересен корпус и панели, които са изработени от Ti64 сплав, която се състои от 90% титан, 6% алуминий и 4% ванадий. Използваната сплав се рекристализира с използването на NIE техника, която датира от производството на известните японски мечове самураи. Не само, че прави материала по-устойчив и издръжлив, а също му придава характерен страхотен външен вид. Този вид щателна производствена техника със сигурност показва защо MR-G модела представлява върха на G-Shock серията. Между другото, самото присъствие на часовника в колекцията G-Shock предполага прочутата издръжливост, което е още една добавка към изключителните способности на този екземпляр. Часовникът допълнително включва тъмно оцветено PVD покритие в цвят японско синьо на корпуса и верижката. Друг знак за традиционно от Страната на изгряващото слънце е, че хронометър включва златни оцветени винтове и индекси. Това е знак на почит към традицията на японското метално гравиране.
Тази аналогов часовник с кварцов механизъм, разбира се, в същото време е и изключително модерен. Часът е винаги точен, тъй като часовникът получава както сигнал от Глобална система за позициониране (GPS), така и радио вълни. Докато GPS сигнали автоматично се получават четири пъти на ден, радиовълните са по подразбиране – изпраща на часовника шест пъти по време на 24 часа (с изключение на Китай, където часовникът получава един сигнал по-малко). Часовникът отделно има и доста странични функции. Една от тях е функцията световно време с настройки за 40 различни часови зони (27 града) плюс координирано универсално време, заедно с лятно часово време, което може да се включва или изключва. Освен това има функция хронометър с прецизността на 1/20-ти от секундата и измерване на капацитета на 24-та минута. Има и таймер за обратно броене с мерни единици от една секунда и максимален капацитет за целия ден. За разлика от повечето продукти Casio, които разполагат с няколко различни поддържани аларми, този модел е с единична аларма. Други функции са автоматичен календар, индикация за нивото на батерията, възможност за избор между 12 и 24 часов формат, а за по-добра четливост този модел е снабден с LED светлина, която свети в продължение на три секунди, когато е активирана. Захранването с Tough Solar електроенергийната система е друга екстра. Тази слънчева система за зареждане с подобрена ефективност може да издържи часовника захранен за най-много 18 месеца, след като батерията е напълно заредена.
Като цяло, този часовник е много неочакван модел за Casio, тъй като японският производител има тенденция за серийно производство на достъпни като цена модели, но пък лимитираните високотехнологични изпълнения като модела MR-G са една приятна изненада за колекционерите, почитателите на марката и на часовниците, оборудвани с най-съвременната техника и създадени по най-съвременните модерни технологии на производство.

www.Chasovnik-bg.com

Реклами
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: