Към съдържанието

Часовници – Поддръжка на мъжките и дамските часовници

ноември 9, 2011

Поддръжка на часовниците
За да ви служи един часовник вярно и коректное нужно самия часовник да се поддържа добре и да се прави диаггностика през около 2 години. За дълголетието на Вашите часовници, вие трябва грижливо да го  съхранявате и редовно да го поддържате. Ето и някои съвети за съхранение на часовниците :

Ръчните мъжки часовници или дамски часовници трябва задължително да се съхраняват ( ако не се носят ) в суха обезпрашена среда. Корпусите на часовниците трябва да са разделени, за да се избегне опирането и търкането един в друг. Трябва да избягвате прякото излагане на часовника на ярка светлина, защото от това може да избелее  циферблата на часовника  или стрелките му

Стъклата на часовника

Минералните стъкла на часовниците са по – чувствителни на надраскване. Те са твърди стъкла, но не са устойчиви на ударии. Ако вашия часовник е със сапфир кристал стъко, тогава няма от какво да се притеснявате. Сапфира се драска единствено от диамант.

Кожени каишки на мъжките и дамските часовници

Каишките от кожа на часовниците по принцип не трябва да имат допир с влага и различни химикали. Единствено каишките, на които е посочено че са водоустойчиви – само те могат да се мокрят с вода или да имат близост до химикали. Часовници с кожени каишки имат трайност на самата каишки от 1 до 2 години в зависимост от нейното оползотворение.

Ако след по-дълго носене не се нуждаете от Вашия ръчен часовник, почистете старателно корпуса на часовника, основата и евентуално металната верижка с мека кърпа. Наличната мръсотия и мастната киселина от кожата Ви вредят трайно на материала на корпуса. За автоматичните механични часовници е препоръчителен специален бокс за часовници, който да поддържа движението на ротора.

Реклами
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: