Към съдържанието

Часовници, които „правят“ нещо

Харесваме хубавите часовници. Ако към характеристиките им в нашите очи са добавени и думите „интересни“ и „функционални“, аксесоарът за китката ни буквално е способен да ни накара да кажем „Вземам го!“.

Часовниците

Часовник

Можем с ръка на сърце да кажем, че сме един своеобразен радар за такива произведения на часовникарската индустрия. Радарът тази сутрин работеше на пълни обороти и такъв ентусиазъм беше недопустимо да не даде резултат. Така открихме Projects.

Компанията Markuse Corporation създава марката през 1991 г. с идеята да подчертае ролята на архитектурата и дизайна в ежедневието ни. Ясната им цел е да повишат „колективното дизайнерско съзнание“, независимо каква форма може да приеме: часовници, будилници, стенни часовници, шалове, пощенски кутии, аксесоари за баня и домашни предмети. Всички те досега са били излагани главно в музеи, дизайнерски магазини, авангардни и сувенирни магазини или навсякъде, където изкуството се оценява.

Произведенията на изкуството им, които, разбира се, ни привлякоха погледа, са именно часовницитеи. Последната им колекция е наистина впечатляваща с дизайнерските решения и иновативните технологии, използвани при изработването им. Насочена е към хората, които обикновено живеят с телефоните си, iPod-ите или iPad–ите си и избират часовници предимно по отличителните елементи в дизайна. Единственото по-сериозно изискване към аксесоара е просто да прави нещо модерно, интерактивно, ако щете го наречете. Пример за това можем да ви дадем с часовника Reveal (на снимката), който показва часа чрез специален ринг, създаващ визуалната измама, че отминаващият час избледнява, а текущият излиза на показ (същото се случва и с ринга за минутите). Друг добър пример е часовникът Chroma, чиито цифри променят цвета си на няколко секунди, а стрелките сменят 16 цвята за 12-часов период – нещо, като микро дискотека.

Вижте най-атрактивните предложения на Projects в галерията ни и можете да поръчате който пожелаете от часовниците, които „правят“ нещо, от Yanko Design или от официалния сайт на марката.

Мъжки часовник

Часовниците

Източник : Div.bg

Реклами
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: