Към съдържанието

Часовниците Timex

Историята на часовници Timex датира от далечната 1854 г. В продължение на много години механизмите и визията на часовниците са се усъвършенствали, за да може днес марката да ни предложи най-доброто, което се изисква от един часовник. Произведени в Америка от Timex Group USA, Inc. с дистрибутори в цял свят, Timex е най-търсеният часовник от масовите потребители.

И в наше време, бързо развиващите се технологии на Timex часовниците са винаги една крачка пред конкуренцията. В началото на 90-те години компанията е разработила уникален електролуминисцентно набиране. През 1992 г., първата компания в производството на часовници въведе флуоресцентно осветление електро-набиране. След това 80% от Timex часовници се появяват в зеленикаво-синьо нощно осветление “INDIGLO” . По-късно дойде друга новост – денонощно осветление «Indiglo». Dial електронните часовници са изработени от специален материал, който осигурява по-висок контраст между фигурите и фона на циферблата. Друга новост на марката започна да гледа за обмен на данни, снабдени с телефонния указател, органайзер и други допълнителни функции. Timex във връзка с Microsoft са пуснали софтуер за обмен на данни между часовника и компютъра. A серия от високотехнологични часовници Timex I-контрол комбинира функциите на пейджър и с възможност за контрол на I-Pod. Работейки с Timex Motorola е в състояние да се опрости значително настройките за часовника и да изберете само едно обръщане на короната. Досега, I-контрол е най-голямото постижение в съвременната Industry Watch. През 2010 г. Timex въведе актуализираните стилни спортни часовници от колекцията на Ironman 30-Lap Shock. Те съчетават много функции, които са полезни за активните хора. Сега с Timex – може да гледате и барометър, и компас, и висотомер, и сърдечната честота на монитора. Също така през тази година, очакваме две нови серии актуализирани за 60 часа: Експедиция армия и женски Cherry Biossom.

През 40-те години дружеството е променило собственици. Сега тя се нарича САЩ Време Дружеството. Натрупаният опит в производството на военна техника, принуди производителите да преразгледат принципите на движението. Така се появяват първите ударо-и водоустойчиви часовници Timex. Дебютирайки през 1950 г., евтини, но надеждни Timex предизвиква бум сред купувачите. Важна е роля, която играят в тази мащабна рекламна кампания. Добре известни журналисти и репортери излизат с различни “тестове” за здравината и издръжливостта на часовниците. Те са били прикрепени към перка на самолет и са били подложени на замръзване. Публиката е невероятно хит на идеята и започват да изпращат своите предложения за едно невероятно преживяване. Така или иначе, до края на 50-те години един от всеки трима американци носят часовници Timex. Следващото десетилетие на компанията е посветено на производствената линия – обновяване и разширяване на продуктовата гама. Така бяха пуснати в производство първите евтини дамски часовници Cavatina. Сега жените могат да променят часа и да ги носят като бижута. Има голям избор на цифрови часовници – евтини, но с ефективен модел, инкрустирани със скъпоценни и полускъпоценни камъни. До средата на 70-те години почти всеки американец има най-малко два часовника Timex. Това става въпреки глобалната индустрия и кризата. Американският лидер успя да издържи на жестоката конкуренция от японските компании, бързото въвеждане на нововъзникващите цифрови технологии. Края на 80-те години за Timex беше белязан от серия от Ironman Триатлон. Новият „бестселър” са високотехнологични и надеждни спортни часовници. Известната марка с вековна история твърдо заема място сред петте гиганта на часовникарската индустрия.

Източник : chasovnicitimex.wordpress.com

Реклами
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: