Към съдържанието

Изработка и материали на часовници Rado

ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНА КЕРАМИКА
Модернизиран, устойчив, не дразни кожата: въведена от Rado през 1986, високотехнологичната керамика се е превърнала в наш отличителен знак. В цветове тип металик или обикновени, с гланц, мат, плътна или декорирана повърхност, това е нашият най- универсален материал.
ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН ТВЪРД
МЕТАЛ
Изчистен, просто устроен и изключително издръжлив: ние сме пионери в използването на този материал с въвеждането на първия в света часовник, устойчив на надраскване, „The Original“, през 1962.

КРИСТАЛ САПФИР
Напълно прозрачен: устойчивият на надраскване високотехнологичен сапфирен кристал е характерен за цялата ни колекция. Използването на цялостен сапфирен кристал и метално покритие са отличителни черти.
ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН ДИАМАНТ
Несравнимо и трайно съвършенство: Високотехнологичната повърхност от диамант на Rado се характеризира с твърдост, сравнима с тази на естествените диаманти. Изобретяването и използването на тази повърхност от нас ни е спечелило публикация в Книгата на Гинес на Световните Рекорди за най-твърдия часовник в света.

КОЛКО ТВЪРД Е НАЙ-ТВЪРДИЯТ МАТЕРИАЛ?
Изключителната твърдост на високотехнологичните материали, от които е изработен Rado, гарантира трайност и блясък. Скалата на Викерс се използва за измерване на твърдостта: колкото е по-висока стойността, по-голяма е устойчивостта на надраскване. Материалите на Rado започват при стойност 1 200 по скалата – много по-висока стойност от тази на златото, стоманата или платината.
Най-високата стойност 10 000 е характерна единствено за естествените диаманти и високотехнологичното диамантено покритие на Rado.
БЕЛЕЖКА: Часовниците Rado са твърди, но не и неунищожими. Въпреки че нашите високотехнологични материали са устойчиви на надраскване, към часовниците Rado трябва да се подхожда с внимание.

Не трябва да се изпускат и трябва да се избягват силни удари. Ако часовникът се удари силно, материалите могат да се счупят.
ПОВЪРХНОСТНИ СТРУКТУРИ НА ЧАСОВНИЦИТЕ RADO ПОЛИРАНА
Несравнимата твърдост на високотехнологичните материали на Rado придава на полираната повърхност силно лустро и неповторим блясък, който неизменно се свързва с марката.
САТЕНИРАНО ПОКРИТИЕ

Сатенираното покритие придава матов блясък, който изразява изтънченост, заедно с удоволствие от допира.

МАТИРАНО ПОКРИТИЕ
Матираното покритие придава дълбочина на повърхностния слой, който реагира на светлината по начин, подчертаващ формата на часовника и богатството на материала.

БЕЛЕЖКА: Поради твърдостта на материала и неговата матова или сатенирана повърхностна структура при контакт с по-меки материали могат да се образуват ‘отлагания’, които да изглеждат като надрасквания. В повечето случаи тези отлагания могат напълно да се отстранят с по-твърда гума. В зависимост от индивидуалните навици за носене при тези повърхостни структури с течение на времето може да се появи лек ефект на полиране, най-вече по ръбовете.

ДЕКОРАЦИЯ
Повърхността е украсена с цветни мотиви. Декорираната повърхност е разработена в резултат на дългогодишно изследване и добавя ново измерение към технологичните материали. Изключителната устойчивост на надраскване и изтриване на нашите високотехнологични материали е гарантирана, както и трайността на нашите часовници с марка Rado.
СКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ
Циферблатите на всички диамантени часовници Rado (или изработените от скъпоценни камъни) са маркирани с „Jubilé“. Допълнителна информация за скъпоценните камъни, използвани в часовници „Jubilé“, може да бъде намерена в приложения сертификат за скъпоценни камъни.

Качеството на диаманта се дефинира с 4-те ‘C’: Carat, Clarity, Color and Cut (карат, чистота, цвят и шлифовка). CARAT (карат )
Тежестта на диаманта се измерва в карати. Един карат се равнява на 0,2 грама. Камъни от най-различни групи на тежест размери се използват в моделите Rado „Jubilé“. CLARITY (чистота ) Диамантите Rado са от клас VVS (много малки: незабележими дефекти, които едва се забелязват при десетократно увеличение). COLOR (цвят ) Цветният спектър е в границите от безцветно – с най-висока стойност– до жълто. Rado използва диаманти Top Wesselton (с най-високо качество).

CUT (шлифовка )
Шлифовката определя блясъка, перфектния вид и лустрото на диаманта. Почти всички диаманти с марка Rado са с шлифовка 8/8 или пълна (брилянтна) шлифовка.

ДРУГИ СКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ
Няма единна номенклатура за описание чистотата и цвета на други скъпоценни
камъни. Rado ползва единствено скъпоценни камъни с най-високо качество.
КВАРЦОВИ ЧАСОВНИЦИ
Кварцовите часовници Rado са оборудвани с швейцарски батерии от най-висок клас. При нормални условия една батерия има най малко 30 месеца живот. Батерията трябва да се смени, когато секундната стрелка започне да се движи на
интервали от по 4 секунди (или когато при многофункционален часовник цифровата индикация започне да премигва). Изтощението на батерията при часовник без секундна стрелка става забележимо, когато стрелките напълно престанат да се движат. Батериите трябва да се сменят единствено от оторизиран дилър на Rado или Центъра за обслужване, за да е сигурно, че се използват оригинални части и че Вашият часовник е правилно тестван за водоустойчивост. Изтощената батерия трябва да се смени незабавно, за да сенамали рискът от изтичане и последваща повреда в часовниковия механизъм. Събирането и изхвърлянето от употреба на кварцови часовници с изтекъл полезен живот*: Този символ означава, че този продукт не трябва да се изхвърля с обикновените отпадъци. Той трябва да се предаде на местната система за събиране на отпадъци. При спазване на тази процедура ще допринесете за защита на околната среда и здравето на населението. Рециклирането на отпадъците спомага за съхранение на природните ресурси.
* Важи в Европейския Съюз и страни със същото законодателство.
АВТОМАТИЧНИ ЧАСОВНИЦИ
Изцяло навит автоматичен часовник Rado има резерв от най-малко 36 часа. Ако часовникът спре (напр. ако не е носен известно времe или през периоди на ниска активност), той трябва да се навива ръчно. За да навиете автоматичен часовник ръчно: Поставете колелцето
в положение
1. Завъртете колелцето по посока на часовниковата стрелка няколко пъти.

ВОДОУСТОЙЧИВОСТ
Всички часовници с марка Rado са водоустойчиви. Те могат да издържат на водно налягане до 3 бара (дълбочина 30 метра), което означава, че можете да поплувате или да си вземате душ, докато носите часовника си Rado. Водоустойчивостта не е перманентно състояние. С цел да си осигурите перманентна водоустойчивост, часовникът трябва да се проверява веднъж годишно. За да си гарантирате спазване на всички разпоредби на гаранцията, тези действия трябва да се извършват от упълномощен дилър на Rado или упълномощен сервизен център на Rado.
БЕЛ: Информация за водоустойчивостта в метри или барове се отнася за теоретични тестови норми за налягане и температура и не означава фактическа дълбочина на гмуркане.

ВАЖНО: С цел осигуряване на оптимална водоустойчивост, е необходимо да се спазват следните правила: след всяка операция, при която то се използва, върнете колелцето в позиция 1 или го завъртете обратно чрез притискане и едновременно завъртане в посока на часовниковата стрелка. Избягвайте удари на колелцето. Не използвайте колелцето или бутоните на хронографа под вода.
ПОДДРЪЖКА И ТЕХНИЧЕСКО
ОБСЛУЖВАНЕ
Моля, имайте предвид, че редовната проверка в сервиз ще даде възможност да се удължи живота и да се поддържа стойността на часовника Rado. За перфектна поддръжка, моля, посетете официалния дилър на Rado или сервизен център (списък на сервизните центрове на Rado има в края на това ръководство или в Интернет). Каишката на часовника ще се поддържа по-добре посредством изплакване от време на време с хладка, леко сапунена вода с помощта на четка за зъби. Почистването се препоръчва особено, ако
часовникът е бил в контакт със солена вода или козметични препарати.
НЕ ДРАЗНИ КОЖАТА
За Rado лукс означава не само естетическо съвършенство и висококачествени материали, но също така и личен комфорт. Освен че гарантират висока трайност, нашите високотехнологични материали не дразнят кожата и са удобни и приятни за носене.

ШВЕЙЦАРСКА ТОЧНОСТ
Марката Rado гарантира швейцарско качество в изработката на часовника и извънредно прецизна работа. Всеки часовников механизъм преминава през многоетапни нива на контрол преди да се внедри в часовниците Rado. Средностатистическото отклонение на кварцов часовник марка Rado не трябва да надвишава 15 секунди в месеца. Средното отклонение на автоматичен часовник Rado не трябва да надвишава –5 до +20 секунди на ден.
ХРОНОМЕТРИ RADO
Всички хронометри с марка Rado се характеризират с първокласни хронометрични механизми с швейцарска точност. Всеки механизъм се подлага на щателно тестване и се сертифицира от Официалния институт за тестване на хронометри в Швейцария (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres, COSC). Тази независима институция тества поотделно всеки механизъм в продължение на 360 часа без прекъсване, като през този период часовникът се поставя в петте най-типични положения на китката и се излага на три различни температури. За да бъде квалифициран като хронометър, средното отклонение дневно при механично движение трябва да бъде в границата –4/+6 секунди дневно, или точност до 99,99%, най-високата прецизност, която може да се постигне от механично задвижване. Тази сертификация от Института за тестване се удостоверява със съответен документ.

Още полезна информация за луксозните маркови часовници може да видите в сайта www.chasovnici-bg.com

Вашият коментар

Вашият коментар